Elivo Ruoansulattaja Plus

Kalsiumkarbonaatti   844 mg
Proteaasi A.oryzae 15 000 HUT
Amylaasi A.oryzae 2 500 DU
Glukoamylaasi A.niger 0,75 AGU
Proteaasi A.niger 40 SAPU
Invertaasi S.cerevisiae 250 SU
Diastaasi A.oryzae 3 000 DP°
Lipaasi C.rugosa 84 FIP
Proteaasi B.subtilis 2 600 PC
Lipaasi R.oryzae 8 FIP
Lipaasi A.niger 8 FIP
 

Kaikki valmisteen entsyymit on tuotettu mikrobifermentaatiolla. Entsyymien määrät on ilmoitettu enstyymiaktiivisuusyksikköinä, jotka on määritelty kullekin entsyymille erikseen. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Makeutettu fruktoosilla. Gluteeniton ja laktoositon. Makuaineena luontainen vadelma-aromi.

Ruoansulatusvaivat ja närästys

Ruoansulatusvaivat heikentävätelämänlaatua merkittävästi. Tavallisimpia oireita ovat närästys, happovaivat, vatsan polttelu sekä turpoaminen, kipu, ilmavaivat ja suolentoiminnan vaihtelut kuten ummetus tai ripuli. Oireiden taustalla on useimmiten toiminnallinen ja vaaraton vatsavaiva. Altistavia tekijöitä ovat mm. suuret ateriakoot, runsas rasvan määrä, paistetut ruoat, kiireinen elämäntyyli, epäsäännölliset ruokailuajat ja stressi.

Jos ruoansulatusentsyymejä ei ole riittävästi, ruoka ei sula ja jää kuormittamaan suolistoa sekä koko elimistöä.

Elimistön entsyymituotantoa heikentävät

  • Ikääntyminen
  • Pääasiassa teollisen, käsitellyn ruoan nauttiminen
  • Pureskeluongelmat
  • Nautintoaineiden käyttö
  • Sairaudet, leikkaukset, vammat
  • Masennus, stressi ja väsymys

Liikahappoisuudesta ja närästyksestä kärsii jopa kolmannes aikuisväestöstä. Happamat röyhtäisyt ja närästys johtuvat siitä, että vatsan sisältö nousee ruokatorveen. Näin voi käydä silloin, kun paine ma- halaukussa kasvaa. Närästystä voi esiintyä, kun on syönyt tai juonut liikaa, raskaita tavaroita nostaessa sekä ylipainoisilla. Mahalaukun ja ruokatorven ärsytystila tuntuu usein poltteena rintalastan takana.