Elivo Laktoosinpilkkoja, 20 kaps ja 50 kaps

tuotenavi_laktoosinpilkkoja.jpg

Laktaasi pilkkoo laktoosin eli maitosokerin suolistossa glukoosiksi ja galaktoosiksi, jotka imeytyvät ohutsuolesta verenkiertoon. Jos laktaasientsyymiä ei ole riittävästi, laktoosi kulkeutuu paksusuoleen, jonka bakteerit alkavat käyttää sitä ravinnokseen, seurauksena voi olla ilmavaivoja ja turvotusta.

Yhdessä kapselissa on 4500 FCC -yksikköä laktaasia. Yksi kapseli voi pilkkoa peräti 56 g laktoosia riippuen henkilön yksilöllisestä elimistön toiminnasta, pH-tasosta ja laktoosin sietokyvystä sekä ruoan laktoosipitoisuudesta. Esimerkiksi kaksi desilitraa maitoa sisältää n. 10 g laktoosia.

Laktaasientsyymin niukkuus eli hypolaktasia kehittyy useimmille vasta nuoruusiässä, suomalaisilla tavallisimmin 5-20 ikävuoden välillä. Se on siis enimmäkseen aikuisten vaiva. Lapsilla se on selvästi harvinaisempaa. Valmiste sopii kaikille yli 5-vuotiaille.

Laktaasientsyymi parantaa laktoosin pilkkoutumista ihmisillä, joilla on laktoosin pilkkoutumiseen liittyviä vaikeuksia.

Annostus: 1 kapseli laktoosia sisältävän aterian yhteydessä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota

Laktoosin sietokyky vaihtelee. Keskustele asiantuntijan kanssa valmisteen sopivuudesta ruokavalioon ennen käyttöä.

 

Laktoosi-intoleranssi on suolistossa imeytymättömän laktoosin eli maitosokerin aiheuttamien haitallisten vatsaoireiden yhteinen nimitys. Tyypillisiä laktoosi-intoleranssin oireita ovat kivut, turvotus, ripuli ja ilmavaivat. Oireiden syynä on laktoosin eli maitosokerin huono pilkkoutuminen ja imeytyminen ohutsuolessa. Laktoosi-intoleranssi voi joskus olla ohimenevä ja parantua, kun suolisto on kuntoutunut muusta sairaudesta. Laktoosi-intoleranssi ei ole allergiaa eikä kyse ole siis maitoallergiasta, joka johtuu yliherkkyydestä maidon proteiinille.